Ford передумав будувати завод в Мексиці через Трампа

Ford передумав будувати завод в Мексиці через Трампа

Укрінформ
Американська автомобільна компанія Ford вирішила не будувати нове складальне підприємство в Мексиці вартістю $1,6 млрд.

Про це повідомляє Reuters.

Керівництво Ford відмовилось від будівництва заводу з виробництва автомобілів в мексиканському Сан Потосі. Сталося це після того, як Трамп у своєму twitter пригрозив підвищенням податків корпорації General Motors, що виробляє автомобілі Chevy Cruze в Мексиці.

CEO Ford Марк Філдс, пояснюючи рішення відмовитися від заводу в Мексиці, пояснив це не лише "ознакою довіри" Трампу, але і тим, що невеликі машини, які планувалося виробляти в Сан Потосі, могли не користуватися попитом в США. За його словами, Ford прийняв би таке рішення навіть у тому випадку, якщо б президентом був обраний не Трамп.

При цьому Філдс заявив, що Ford вкладе 700 млн дол. в завод в Мічігані, на якому будуть створюватися гібридні машини і електромобілі.

Нагадаємо: під час виборчої кампанії Трамп піддав критиці ідею керівництва Ford вкласти 1,6 млрд дол. в мексиканський завод, назвавши цю ідею "абсолютною ганьбою". Заява Трампа та рішення Ford вже призвели до падіння курсу мексиканського песо.

До слова, безмитно ввозити в США випущені в Мексиці автомобілі дозволяють норми угоди про Північноамериканську зону вільної торгівлі (NAFTA), які Трамп в ході своєї передвиборної кампанії обіцяв розірвати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-