Розвідка США підтвердила: російські кібератаки уповноважені Кремлем

Розвідка США підтвердила: російські кібератаки уповноважені Кремлем

Укрінформ
Викрадення інформації з серверів Національного комітету Демократичної партії США та подальше оприлюднення її під час президентських виборів у Сполучених Штатах було уповноважене вищим російським керівництвом.

Це підтвердив під час слухань у сенатському Комітеті з питань збройних сил у четвер директор Офісу національної розвідки США Джеймс Клеппер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"За нашими оцінками, лише найвище російське керівництво могло уповноважити останнє викрадення та розкриття даних, спрямоване на вибори (в США – ред.), враховуючи обсяг та уразливість тих, на кого це було націлено", - заявив керівник американської розвідувальної структури.

Він також висловив переконання, що Росія проводитиме кібероперації проти США і в майбутньому. За його словами, очікується, що вони будуть спрямовані на збір розвідувальної інформації, забезпечення процесу прийняття рішень російським керівництвом, проведення операцій впливу для підтримки військових та політичних цілей Росії, а також для підготовки кіберпростору для майбутніх цілей.

Крім того, Клеппер поінформував, що має дані про використання Росією кібертактики та інструментів з метою впливу на громадську думку в Європі і Євразії.

Водночас, він зауважив, що крім Росії Сполучені Штати мають загрозу в кіберпросторі з боку Китаю, Ірану, Північної Кореї, а також кримінальних та терористичних організацій, цілями яких є державні, комерційні, політичні установи і окремі громадяни США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-