Додон зажадав звіту про перебіг розслідування у справі щодо розкрадання мільярду

Додон зажадав звіту про перебіг розслідування у справі щодо розкрадання мільярду

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон скликав перше засідання Вищої Ради безпеки, на порядок денний якого внесене питання про хід розслідування у гучній справі про розкрадання з банківської системи країни понад мільярд доларів.

Про це президент написав на своїй сторінці в Facebook, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«На першому засіданні Вищої Ради безпеки (в оновленому її складі) буде розглянуто питання про хід розслідування у справі про розкрадання банківського мільярда і про ситуацію у фінансово-банківському секторі», - написав Додон.

Президент зажадав від Національного банку, уряду, Генеральної прокуратури, Служби інформації і безпеки та Центру по боротьбі з корупцією надати всю інформацію про хід розслідування по цій справі.

Як повідомляв Укрінформ, в результаті розкрадання більше мільярда доларів з банківської системи країни, три найбільших банки Молдови оголошені банкрутами. Генпрокуратурою відкрито близько 40 кримінальних справ. По більшості з них слідство вже завершено, а їхні фігуранти засуджені до різних років тюремного ув'язнення. За звинуваченням у причетності до розкрадання банківського мільярда до 9 років в'язниці засуджений і екс-прем'єр Молдови Влад Філат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-