Теракт у Стамбулі: нападник був членом ІДІЛ - ЗМІ

Теракт у Стамбулі: нападник був членом ІДІЛ - ЗМІ

Укрінформ
Нападник, що влаштував стрілянину у нічному клубі Стамбула на вечірці з нагоди Нового року, є членом ісламського руху у Східному Туркестані. 

Про це пише видання Mirror.

«Головний підозрюваний нападу у Стамбулі є членом філії ІДІЛ Східного Туркестану», - йдеться у повідомленні.

За інформацією турецьких ЗМІ, нападник є громадянином Узбекистану або Киргизії.

Як повідомляється, нападник приїхав в клуб на таксі. Перед тим, як увійти в клуб, терорист застрелив офіцера поліції і одного перехожого. Зловмисник був одягнений в білий костюм, за стилем схожий на костюм Санти. Однак прем'єр-міністр Туреччини Біна Йилдирим спростував цю інформацію. Також на фото передбачуваного терориста, які з'явилися пізніше, видно чоловіка в повсякденному одязі.

За деякими даними, він втік на таксі після стрілянини, встигнувши переодягнутися. Поліція вважає, що він був "добре навчений професіонал з досвідом, який отримують під час війни".

За словами Йилдирима, зловмисник залишив пістолет в клубі і втік, скориставшись хаосом через інцидент.

Як повідомлялося, у Стамбулі приблизно о 1:15 за місцевим часом чоловік, імовірно одягнений в костюм Санта Клауса, відкрив стрілянину і почав викрикувати фрази арабською мовою. Спершу повідомлялося, що нападників було двоє, пізніше з'явилася інформація, що стрілець був один. В результаті стрілянини загинули 39 людей, серед них 16 іноземців. Українців серед жертв немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-