Безпеку берлінців у новорічну ніч забезпечили тисячі поліцейських

Безпеку берлінців у новорічну ніч забезпечили тисячі поліцейських

Укрінформ
Новорічна ніч 2017 пройшла в Берліні відносно спокійно, завдяки залученню великої кількості правоохоронців, хоча не обійшлося без дрібних інцидентів.

Про це повідомляє глава поліції німецької столиці.

«У новорічну ніч на 1669 викликів були відряджені близько 1800 колег», - йдеться в повідомленні.

При цьому пожежники виїжджали на виклики більше півтора тисяч разів (з яких понад 430 – загоряння), лікарі повідомили про 14 постраждалих, а на масовому гулянні перед Бранденбурзькими воротами мінімум 6 жінок поскаржилися на сексуальні домагання. Чимало роботи було у дорожніх поліцейських.

Безпеку берлінців і гостей столиці ФРН забезпечували в ніч з 31 грудня на 1 січня 3500 поліцейських, з яких 1500 – у зоні урочистостей перед Бранденбурзькими воротами. Після теракту 19 грудня доступ на вулицю 17 Червня особливо ретельно контролювався, зокрема був заборонений прохід з великими рюкзаками і торбами, дрібні оглядались, парк Тіргартен був обнесений металевою огорожею.

Наїзд на натовп таки відбувся, але це не був теракт – жінка не змогла впоратися з керуванням авто, важкі травми отримали двоє 19-річних святкуючих.

У Кельні, де рік тому сталася сотні злочинів на сексуальному ґрунті, цього року вдалося запобігти повторенням неподобств. Поліція зупинила групи північноафриканців, які стягувалися до вокзалу і площі перед собором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-