Прем'єр Японії вперше в історії відвідає меморіал жертвам Перл-Харбору

Прем'єр Японії вперше в історії відвідає меморіал жертвам Перл-Харбору

Укрінформ
Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе у вівторок вперше в історії відвідає меморіал USS Arizona для вшанування пам'яті тисяч загиблих американців від масованого удару японської авіації, а також у знак примирення колишніх ворогів, які стали союзниками.

Про це повідомляє центральний американський телеканал CNN.

"Візит двох лідерів (Сіндзо Абе і Барака Обами – ред.) продемонструє силу примирення, яка перетворила колишніх супротивників у найближчих союзників, об'єднаних спільними інтересами й загальними цінностями", - цитує телеканал заяву Білого дому з цього приводу.

Відвідування прем'єр-міністром Японії Перл-Харбору відбувається через сім місяців після історичного візиту Барака Обами до Хіросіми, під час якого він став першим чинним президентом США, який відвідав місце, куди Сполучені Штати скинули атомну бомбу в 1945 році.

Сіндзо Абе з цього приводу заявив, що "послання президента Обами відносно світу без ядерної зброї, коли він відвідав Хіросіму, було викарбувано в самому серці японського народу". Тому, за словами японського лідера, його перебування в Перл-Харборі буде присвячено тому, щоб заспокоїти душі загиблих. "Ми ніколи не повинні повторювати руйнівних війн", - наголосив він.

Сіндзо Абе є четвертим прем'єр-міністром Японії, який перебуватиме в Перл-Харборі, однак він уперше серед своїх попередників відвідає Меморіал USS Arizona – американський військовий корабель, на якому загинули 1177 морських піхотинців і матросів після раптового удару японської авіації 7 грудня 1941 року. Тоді цей напад спричинив 2403 жерти і спонукав Сполучені Штати вступити в Другу світову війну.

Як повідомили в Білому домі, крім відвідування меморіалу американський і японський лідери обговорять "спільні зусилля, досягнуті впродовж останніх чотирьох років щодо зміцнення альянсу між США і Японією".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-