Отруєння

Отруєння "Боярышником" у Росії: заарештували ще чотирьох

Укрінформ
Ленінський районний суд Іркутська відправив під варту ще чотирьох осіб, які проходять у справі про загибель 76 людей, які отруїлися сурогатним засобом для ванни "Боярышник".

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

За даними російськи інформагентств, суд задовольнив чотири клопотання слідчих, які просили заарештувати обвинувачених на час розслідування справи. Всі четверо відправлені під варту на два місяці. Їхні імена не уточнюють.

Крім того, одного затриманого суд відправив під домашній арешт, а рішення щодо ще двох відклав на три доби. До винесення цього рішення обидва вони також залишаться під вартою.

Всі затримані звинувачуються за статтею про виробництво, зберігання або збут небезпечних товарів, використання яких призвело до загибелі людей. Максимальне покарання за цією статтею становить 10 років позбавлення волі.

Загалом у ході розслідування справи поліція затримала 19 осіб. З них 10 ще минулого тижня були відправлені під домашній арешт, одного тоді ж було заарештовано, а ще одного - відпущено під підписку про невиїзд.

Масове отруєння засобом для ванни "Боярышник" сталося в Іркутську  минулих вихідних, перших постраждалих почали доправляти в лікарні 17 грудня. За останніми даними, лише від отруєння цим засобом померли 76 осіб.

На даний момент вдалося з'ясувати, що всі потерпілі вживали засіб як заміну алкоголю. На його упаковці було написано, що воно містить етиловий спирт, проте насправді воно містило смертельно небезпечний метанол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-