Держдеп: останні події в Алеппо не означають закінчення війни

Держдеп: останні події в Алеппо не означають закінчення війни

Укрінформ
Офіційний представник Держдепартаменту США Джон Кірбі, коментуючи факт встановлення контролю над Алеппо силами режиму Асада і його союзниками, заявив на брифінгу, що останні події в Алеппо не означають закінчення війни.

Про це повідомляє Анадолу.

Кірбі вважає, що сили опозиції в Сирії продовжать боротьбу, і інтерес екстремістів до цієї країни не знизиться, що призведе до зростання числа біженців.

За його словами, врегулювання сирійського конфлікту досягти все ще не удалося, крім того, не видно і ознак закінчення війни. Представника Держдепу зазначив, що, так вважають не лише США, але і міжнародне співтовариство.

Домовленість про перемир'я і евакуацію з Алеппо була досягнута за посередництва Росії і Туреччини. Крім того, Москва і Анкара виступили як гаранти домовленості.

Війна в Сирії почалася в березні 2011 року, коли мирні демонстрації протесту переросли в збройний конфлікт після того, як військові відкрили вогонь по демонстрантах. За даними ООН, в ході конфлікту загинуло більше ніж 400 тисяч людей, понад 10 мільйонів було вимушено залишити свої домівки. 4,8 мільйона людей знайшли притулок за межами країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-