Bellingcat знайшла в Мережі сліди

Bellingcat знайшла в Мережі сліди "берлінського терориста"

Укрінформ
Незалежна експертно-журналістська група Bellingcat виявила у Facebook сім профілів, що ймовірно належать 24-річному тунісцю Анісу Амрі, якого підозрюють у скоєнні теракту на різдвяному базарі в Берліні.

Про це автори розслідування повідомили в матеріалі, розміщеному на сайті організації.

Через акаунти в Facebook Амрі, як припускають співробітники Bellingcat, підтримував зв'язок з шістьма своїми родичами. Також ряд членів його сім'ї за допомогою списку контактів мали доступ до двох і більше сторінок, ймовірно зареєстрованих на тунісця.

Один із профілів ймовірного злочинця вдалося знайти завдяки запису, який, схоже, належить його братові. При цьому фахівці Bellingcat виявили семисекундне відео, завантажене 26 вересня 2016 року і зняте в районі мосту Обербаумбрюкке (Oberbaumbrücke) через річку Шпреє в Берліні. На записі зображений сам підозрюваний, який, як випливає зі зйомки, відвідував німецьку столицю в кінці вересня.

Також журналісти встановили, що одна із сторінок Амрі була видалена після 21 грудня, слідом за тим, як поліція оприлюднила інформацію про ймовірного автора теракту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-