США повернули Японії 40 гектарів земель на Окінаві

США повернули Японії 40 гектарів земель на Окінаві

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів офіційно передав Японії право власності на частину земель з-під військової бази на острові Окінава.

Про це повідомило в середу міністерство оборони США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Збройні сили США повернули право власності на 10 тис. акрів (близько 40 га) площі для військових тренувань Японії під час церемонії, організованої в середу прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе у його офісі в Токіо", - зауважили в Пентагоні.

Повідомляється, що офіційний захід відбувся за присутності посла США в Японії Керолайн Кеннеді і командувача силами США в Японії генерал-лейтенанта Джеррі Мартінеса. Ще одна церемонія має пройти в четвер на самому острові Окінава.

"Це повернення (земель – ред.) зменшить присутність США на Окінаві приблизно на двадцять відсотків, і це є важливим кроком у виконанні плану об'єднання територій Окінави, що зрештою має призвести до передачі 60 тис. акрів (понад 240 га) землі на південь від авіабази Кадена", - зауважила під час церемонії посол США.

Передача земель демонструє прихильність США до зменшення впливу на громадян Японії, які живуть на острові при одночасному збереженні зобов'язань Америки щодо захисту Японії, додала посол.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Ештон Картер заявив про важливість повернення земель на Окинаві під час перебування з візитом у Японії 6-7 грудня. Ще стало найбільшою територією, яку США повернули Японії з 1972 року.

На території американської військової бази на Окінаві регулярно проходили навчання, у яких брав участь американський військовий контингент у Японії, що становить близько 50 тис. військових. Питання про повернення землі було актуальною темою у відносинах між двома країнами впродовж останніх років. Воно загострилось після того, як цього року американський цивільний службовець, який працював на військовій базі США, згвалтував 20-річну японку. Це спричинило зростання невдоволень серед цивільного населення та поновлення питання повернення землі на дипломатичному рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-