Американські сенатори хочуть самі розслідувати кібератаки

Американські сенатори хочуть самі розслідувати кібератаки

Укрінформ
Чотири американські сенатори закликали створити двопартійну слідчу групу для розслідування хакерських атак під час минулих виборів президента.

Ініціативу запропонував лідер демократів в сенаті Чарльз Шумер, повідомляє Reuters.

Наразі розслідування хакерських атак під час президентських виборів у США проводять американські спецслужби. Президент США Барак Обама заявив, що воно буде завершене до закінчення терміну його повноважень, тобто до 20 січня.

Під час передвиборної кампанії в штабі Демократичної партії неодноразово заявляли, що її сервери були зламані російськими хакерами в інтересах кандидата від республіканців Дональда Трампа, який врешті й переміг.

Як повідомляв Украинформ, раніше американський сенатор Джон Маккейн заявив, що російські хакерські атаки, які вплинули на президентські вибори в США, загрожують знищити демократію", підірвати світовий порядок, і звинуватив американську владу в тому, що її відповідь була "повністю паралізованf".

Федеральне бюро розслідувань США підтримує висновок Центрального розвідувального управління про те, що Росія втрутилася в президентські вибори США з метою підтримки кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-