Опозиція в Польщі вимагає відставки маршалка Сейму

Опозиція в Польщі вимагає відставки маршалка Сейму

Укрінформ
Маршалок Сейму Марек Кухцінський призвів до кризи в Польщі і польському парламенті і повинен за це подати у відставку.

Про це після зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою заявив лідер найбільшої опозиційної партії “Громадянська платформа” (РО) Гжегож Схетина, інформує власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Після того, що трапилося, ми вважаємо, що він (Кухцінський – ред.) призвів до цієї кризи і він за неї відповідає. Він повинен подати у відставку”, - заявив Схетина.

Лідер РО також заявив, що повідомив президенту про очікування опозиції: повернення до парламенту ЗМІ на попередніх умовах.

Схетина прокоментував також інформацію про те, що охорона Сейму ввечері поінформувала депутатів, які блокують трибуну в Сеймі, що вони там перебувають нелегально. “Якщо таке (попередження – ред.) продовжиться, то я хочу чітко сказати, що ми не залишимо залу засідань, депутати РО будуть тут до 11 січня (початок наступного засідання Сейму – ред.) і навіть довше”, - заявив лідер РО.

Він наголосив, що повідомив президенту про свою готовність зустрітися в понеділок з лідером правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярославом Качинським й обговорити ситуацію, що склалася.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-