Криза в Польщі: прихильники влади теж вийшли на великий мітинг

Криза в Польщі: прихильники влади теж вийшли на великий мітинг

Укрінформ
Прихильники польської влади провели під президентським палацом мітинг під назвою "На захист демократії", в якому взяли участь близько двох тисяч осіб.

Лідери правлячої партії "Право і Справедливість" (PiS) на мітингу наголосили, що влада не дозволить себе спровокувати і не поступиться під несправедливим тиском опозиції, інформує власний кореспондент Укрінформу в Польщі.

"Про це говорять наші лідери: не дозволимо себе спровокувати. Основною зброєю опозиції є нагнітання настроїв, заклики до емоційного конфлікту, до ненависті. Те, що трапилося у парламенті, є нагнітанням негативних емоцій, аби знищити польську демократію, а ми цього не дозволимо", - заявив віце-прем’єр-міністр, міністр культури Пьотр Глінський.

Він підкреслив, що влада не піде на поступки, оскільки має "мандат суспільства" на здійснення владних повноважень.

Віце-маршалок Сейму Йоахім Брудзінський заявив, що PiS є демократичною партією і забезпечує право опозиції на демонстрації. Утім, він додав, що влада не дозволятиме на чвари в суспільстві. 

Один з лідерів опозиції часів “Cолідарності” Адам Боровський заявив, що демократично обрана влада здасть мандат лише у випадку демократичних виборів. Він наголосив, що чинну владу захищатиме також і її виборець.

Демонстранти під президентських палацом прийшли з державними прапорами і транспарантами "Захищаймо демократію від опозиції", "Poland is free and democtratic" та іншими.

Фото: PAP/Jacek Turczyk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-