Протести в Польщі: влада завтра зустрінеться з журналістами у Сеймі

Протести в Польщі: влада завтра зустрінеться з журналістами у Сеймі

Укрінформ
У понеділок о 13:00 за київським часом відбудеться ще одна зустріч польських журналістів і керівництва парламенту у справі визначення правил роботи ЗМІ у законодавчому органі РП.

Про це заявив маршалок Сенату Станіслав Карчевський після зустрічі з представниками польських ЗМІ, інформує власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Під час розмови ми спільно вирішили, що зустрічаємося у понеділок о 12-ій годині (за польським часом), щоб далі вести переговори щодо організації праці журналістів в Сеймі та Сенаті”,- наголосив Карчевський.

Він зазначив, що наміром правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS) є “покращення умов праці журналістів”.

“Ці умови не є найкращими, не є хорошими і вимагають деяких змін, які жодним чином не вимагають доступу журналістів до подій, які відбуваються в Сеймі та Сенаті”,- наголосив Карчевський.

За словами маршалка Сенату, обидві сторони погодилися, що нинішні правила роботи журналістів діятимуть в парламенті до вівторка, тобто заборону на вхід до Сейму, як діяла в суботу, скасовано.

У неділю у Варшаві відбуватимуться чергові протести. Польська опозиція о 13:00 (за київським часом) збереться під Конституційним судом, аби подякувати голові суду Анджею Жеплінському, який завершив свою роботу на цій посаді, за те, що він відмовлявся виконувати дії влади, які на їх переконання, були незаконними. Водночас, прихильники влади, вперше від початку протестів у Польщі, масово зберуть о 17:00 під президентським палацом. Вони закликають небайдужих громадян вийти до президентського палацу на захист легально обраної влади і демократії у країні.

До Варшави стягуються допоміжні підрозділи поліції. За інформацією речника варшавської поліції, до столиці з метою забезпечення порядку додатково прибудуть 500 поліцейських.

Перед Сеймом зараз перебуває декілька протестуючих. У залі засідань Сейму постійно чергують депутати опозиції, які продовжують блокувати трибуну.

На знак підтримки польських ЗМІ, яким польська влада хоче обмежити доступ до зали засідань Сейму країни, політики трьох опозиційних партій (“Громадянська платформа”, “Сучасна”, Польська селянська партія) у п’ятницю заблокували трибуну і президію. Лідер PiS Ярослав Качинський назвав дії опозиції “хуліганством”. Відтак, голосування за законопроекти, у тому числі за бюджет на 2017 рік, було перенесено в інше приміщення Сейму. Опозиція вважає ці голосування нелегітимними, звинувачує владу у відсутності кворуму і готує відповідне подання до прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-