До Сейму Польщі не пускають журналістів

До Сейму Польщі не пускають журналістів

Укрінформ
Польські журналісти отримали заборону на вступ до Сейму на суботу і неділю.

Відповідне рішення нібито прийняв маршалок Сейму Марек Кухцінський, хоча офіційного повідомлення з цього приводу не було, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РП.

Журналістів польських ЗМІ, які акредитовані в польському парламенті, охорона парламенту від ранку суботи не впускає не територію Сейму. Інформацію про це вони отримали від охоронців.

Відтак, про події на територію парламенту вони дізнаються від депутатів, які перебувають у парламенті через соцмережі, або коли вони виходять до них аби зробити заяви з приводу останніх подій.

Канцелярія Сейму 14 грудня повідомила, що з нового року відбудуться зміни в роботі журналістів на території парламенту.  

Згідно з планами канцелярії Сейму, поза головним корпусом парламенту з 1 січня наступного року планується створити медіа центр для журналістів, де більшість представників ЗМІ через телеекрани могла б спостерігати за пленарними засіданнями. У ньому має бути прес-центр, куди депутати приходитимуть для проведення брифінгів та прес-конференцій. Безпосередньо до будинку, де проводяться засідання Сейму, допускатимуться лише журналісти кількох інформаційних телеканалів, які роблять прямі включення. Заплановані владною партією зміни викликали протести в журналістському середовищі країни і звинувачення влади у цензурі, порушенні свободи ЗМІ та базових громадянських прав. У четвер польські журналісти пікетували Сейм у протесті проти планів канцелярії Сейму. Більшість польських ЗМІ вважають це наступом на свободу ЗМІ в Польщі.

Польські ЗМІ підтримали опозиційні партії, і в наслідок відмови влади обговорювати це питання, заблокували трибуну і президію Сейму. Це відбулося вперше з 2002 року. Відтак, влада звинуватила опозицію у спробі перевороту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-