США вимагає від Китаю повернути захоплений підводний дрон

США вимагає від Китаю повернути захоплений підводний дрон

Укрінформ
Міністерство оборони США офіційно вимагає від Китаю повернути захоплений у Південно-Китайському морі підводний безпілотний апарат.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті Пентагона.

"UUV (Unmanned Underwater Vehicle, підводний безпілотний апарат — Ред.) знаходиться під імунітетом держави США. Ми закликаємо Китай повернути наш UUV негайно і виконати всі свої зобов'язання за міжнародним правом", - сказав представник Пентагону Пітер Кук.

Як повідомлялося раніше, у п'ятницю, 16 грудня, Китай захопив американський підводний дослідницький зонд в міжнародних водах Південно-Китайського моря, стверджує влада США. Американське судно USNS Bowditch, в команді якого не було військовослужбовців, використовувало два автоматичні зонди для збору океанографічних даних за 50 морських миль від узбережжя Філіппін. Однак китайський підводний човен, що наблизився на 500 метрів, захопив один із апаратів. В Пентагоні зазначають, що відповідь китайської сторони поки не надійшла, а всі звернення раніше були проігноровані.

«USNS Bowditch і UUV — несекретна океанська система, яка використовується у всьому світі для збору військових океанографічних даних, таких як солоність, температура води, і швидкість звуку, вони проводили рутинні операції відповідно до міжнародного права", - наголосив Кук. За словами представника Пентагону Джеффа Девіса, безпілотник хочуть повернути собі, "щоб виключити повторення подібних випадків у майбутньому".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-