Коаліція знищила 14 танків, захоплених ІДІЛ біля Пальміри – Пентагон

Коаліція знищила 14 танків, захоплених ІДІЛ біля Пальміри – Пентагон

Відео
Укрінформ
Сили міжнародної коаліції, які протидіють терористичному угрупованню "Ісламська держава" в рамках міжнародної операції "Непохитна рішучість", знищили танки та артилерійські системи, захоплені ІДІЛ поблизу Пальміри.

Про це повідомили у п'ятницю в Міністерстві оборони США, інформує власний кореспондент агентства.

"Літаки коаліції знищили 14 танків та інше устаткування в районі Пальміри, Сирія, які раніше були захоплені силами ІДІЛ", - зауважується в заяві оборонного відомства США.

Як уточнили в Пентагоні, бойовики "Ісламської держави" під час наступу на Пальміру 11-13 грудня захопили танки та іншу військову техніку на військовому аеродромі Тіяс (Tiyas) поблизу Пальміри.

У командуванні операцією "Непохитна рішучість" у цьому зв'язку заявили, що Коаліція завдаватиме удари по захопленому озброєнню до того, як воно зможе становити загрозу для операцій з протидії терористам ІДІЛ. "Ми не дозволимо ІДІЛ нарощувати можливості, які загрожують Коаліції або силам партнерів", - наголосив речник операції "Непохитна рішучість" полковник Джон Дорріан.

Удари по захопленому аеродрому були завдані у четвер. При цьому уточнюється, що крім танків були знищені три артилерійських системи, дві будівлі, які займали бойовики, два тактичних транспортних засоби та артилерійська система ППО.

В операції було задіяно 16 літаків Коаліції, які уразили 22 цілі, зауважили в Пентагоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-