Канадську військову тренувальну місію в Україні треба продовжити – депутат

Канадську військову тренувальну місію в Україні треба продовжити – депутат

Укрінформ
Канаді слід продовжити термін роботи своєї військової тренувальної місії UNIFIER в Україні після завершення її мандату у березні наступного року.

Таку думку під час виступу у федеральному парламенті висловив тіньовий міністр оборони Канади Джеймс Безан, передає кореспондент Укрінформу.

«Операція UNIFIER добігає кінця у березні. Нам слід упевнитися, що уряд надасть Збройним Силам Канади мандат на продовження тренувальної місії на західній Україні», - сказав Безан.

Він закликав уряд Канади допомогти Україні протистояти агресії Росії, підтримавши її перехід на стандарти НАТО.

«Збройним Силам Канади слід підтримати українські підрозділи у опануванні стандартів НАТО, аби вони могли наблизитися до інтеграції до Альянсу та були краще спроможні протистояти росіянам у боях на Донбасі», - зазначив депутат.

Безан також наголосив на важливості укладання Угоди про співробітництво між міністерствами оборони Канади та України для протидії російській агресії.

«Нам необхідно підписати Угоду про співробітництво у сфері оборони, аби міцніше пов’язати себе і більш тісно співпрацювати із Збройними Силами України у їх боротьбі», - підсумував він.

Нагадаємо: близько 200 канадських військових інструкторів із минулого року проводять заняття з українськими військовослужбовцям на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах. Втім, їх мандат завершується 31 березня 2017 року, тому під час візиту Джастіна Трюдо до Києва Петро Порошенко звернувся до нього із прохання продовжити термін перебування інструкторів в Україні. Поки офіційної відповіді на цей запит із Оттави не надходило.

Щодо Угоди про співробітництво між міністерствами оборони Канади та України, перемовини по якій були завершені ще під час каденції попереднього прем'єр-міністра Стівена Гарпера, то остаточно домовитися про її підписання вдалося ще місяць тому під час зустрічі віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе із міністром оборони Канади Харджитом Саджаном. З того часу оборонні відомствами обох країн узгоджують найзручнішу дату організації церемонії підписання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-