Сирійська влада визнала захоплення Пальміри бойовиками ІДІЛ

Сирійська влада визнала захоплення Пальміри бойовиками ІДІЛ

Укрінформ
Сирійська влада визнала захоплення Пальміри бойовиками угруповання "Ісламська держава". Уряд Асада обіцяє зробити все можливе, щоб вибити джихадистів.

"Армія використовує всі доступні способи, щоб запобігти зміцненню бойовиків у місті", - заявив губернатор провінції Хомс Талал Баразі через кілька годин після того, як "Ісламська держава" заявила про перехід контролю над містом.

Губернатор зазначив, що екстремісти підтягли підкріплення з Ракки і східної сирійської провінції Дайр-ес-Заур.

За даними BBC, в наступі ІДІЛ на Пальміру, який почався минулої суботи, взяли участь близько 4 тисяч бойовиків. Центр моніторингу за правами людини в Сирії повідомляв про застосування екстремістами артилерії і замінованих автомобілів.

Бойовики "Ісламського держави" утримували Пальміру з травня 2015 року до березня 2016-го. Вони зруйнували численні пам'ятки старовини і стратили директора археологічного музею, який намагався врятувати культурні цінності. Джихадисти знищили Тріумфальну арку епохи стародавнього Риму, три колони і численні статуї. Крім того, ними був підірваний храм Баал-Шаміна - одну з найбільш значущих пам'яток пізньої античності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-