Збірна Латвії зі скелетону бойкотуватиме ЧС-2017 у Сочі

Збірна Латвії зі скелетону бойкотуватиме ЧС-2017 у Сочі

Укрінформ
Латвійська збірна зі скелетону оголосила бойкот чемпіонату в російському місті Сочі - там, за їхніми словами, "втрачений олімпійський дух".

Про це повідомляє латвійський портал Delfi.

"Латвійська команда з скелетону на чолі з неодноразовим чемпіоном світу і володарем семи Кубків світу Мартіном Дукурсом відмовляється від участі у світовій першості 2017 року, яку у лютому повинен прийняти російський Сочі", - йдеться в повідомленні.

Команда латвійських скелетонистів (Мартін і Томас Дукурси, а також Лелде Приєдулена) заявила, що не збирається чекати офіційної реакції на повідомлення про вживання допінгу російськими скелетонистами.

"Минуло достатньо часу відтоді, як Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) і Міжнародний олімпійський комітет (МОК) повідомили про нечистих в нашому виді спорту атлетів... Поки наша Міжнародна федерація все ще збирається, читаючи і переварюючи опубліковані повідомлення на цю тему, ми зробимо те, що можемо. Ми готові змагатися на чемпіонаті світу на будь-якій іншій трасі, тільки не в Сочі, Росії — місці, де у 2014 році був втрачений олімпійський дух", - заявили члени латвійської збірної.

Як повідомляв Укрінформ, Всесвітнє антидопінгове агентство виявило масштабну допінгову програму російської олімпійської збірної. У липневій доповіді агентства йшлося про вживання спортсменами допінгу під час літніх Олімпійських ігор в Лондоні (2012) і зимової Олімпіади в Сочі (2014 р.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-