Смоленська катастрофа: У Польщі назвали жертву, яку поховано в чужій могилі

Смоленська катастрофа: У Польщі назвали жертву, яку поховано в чужій могилі

Укрінформ
У могилі колишнього голови Національного олімпійського комітету Польщі Пьотра Нуровського було поховано міністра канцелярії президента РП Маріуша Гандзліка.  

Про це з посиланням на свої джерела поінформувало видання Wpolityce.pl.

Як зазначає часопис, усе вказує на те, що в могилі Нуровського було тіло міністра Гандзліка. Відтак, слідчі планують негайно ексгумувати могилу екс-міністра канцелярії президента Лєха Качинського, що раніше згідно з графіком планувалося зробити в наступному році. Водночас, зауважується: немає жодної гарантії, що в могилі Гандзліка буде тіло Нуровського, а не якоїсь третьої особи.

Нагадаємо, у Національній прокуратурі Польщі напередодні підтвердили, що з “високою вірогідністю” у могилі однієї з ексгумованих осіб було тіло іншої жертви катастрофи. Повідомлялося, що остаточно буде змога це підтвердити в результаті проведення генетичної експертизи.

Як інформувалося, у червні Національна прокуратура розпорядилася провести ексгумацію тіл 83 жертв Смоленської катастрофи. Ще дев’ять тіл упродовж 2010-2015 років уже було ексгумовано, а чотири – кремовано. У цей період було виявлено два випадки підміни тіл жертв трагедії. У четвер у Кракові проведено дев’яту ексгумацію. Загалом, усі ексгумації має бути завершено до кінця наступного року.

У Національній прокуратурі Польщі раніше заявляли, що ексгумація і проведення судмедекспертизи є необхідним кроком через виявлені неточності під час проведення судмедекспертиз у Росії. Нинішнє дослідження тіл загиблих дасть змогу встановити, яких помилок припустилися під час попередньої судмедекспертизи у РФ. Судмедекспертиза має встановити причини смертей, механізм загибелі, а також реконструювати перебіг подій в останній фазі польоту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-