У Польщі праворадикали побили іноземних студентів

У Польщі праворадикали побили іноземних студентів

Укрінформ
У польському місті Бидгощ місцеві праворадикали напали на групу іноземних студентів у трамваї.

Зняті мобільним телефоном кадри події польський телеканал TVN24 показав у суботу, 3 грудня.

Як розповіли тележурналістам свідки і представники поліції, в трамваї їхали п'ятеро громадян Туреччини і один - Болгарії, серед них дві жінки. Їх атакували кілька хуліганів - місцевих жителів у стані алкогольного сп'яніння. Викрикуючи лайки та расистські образи, вони змусили студентів перейти в дальній кінець вагона, але пішли за ними і почали бійку. В результаті трамвай був зупинений.

Поліція затримала трьох чоловіків у віці від 26 до 32 років, двом з них пред'явлені звинувачення в застосуванні погроз і насильства, образи і розпалюванні ненависті за національною ознакою. Підозрюваним загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Останнім часом у Польщі відбувається підйом праворадикального руху, а також реєструються інциденти з насильством на цьому ґрунті, зазначає DW. У День незалежності Польщі 11 листопада у смолоскипній ході ультранаціоналістів у Варшаві взяло участь не менше 75 тисяч осіб. Раніше, 10 вересня, професора Варшавського університету Єжи Кохановського побили у варшавському трамваї за те, що він говорив по-німецьки з колегою з Єнського університету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-