Трамп збирає найбагатший кабінет в історії – ЗМІ

Трамп збирає найбагатший кабінет в історії – ЗМІ

Укрінформ
Обраний президент США Дональд Трамп під час своєї кампанії хвалився власним багатством, тепер він оточує себе людьми, які мають такі ж статки.

На це звертає увагу американське видання Boston Globe.

"Загалом, статки обраних представників у його кабінеті вже зараз приблизно в чотири рази більші, ніж у кабінеті президента Обами, і майже в 30 разів більші в порівнянні з адміністрацією Джорджа Буша-молодшого, яку він привів наприкінці свого президентства", - йдеться в статті.

Але Трамп ще не призначив і половини своєї команди, продовжує видання.

Сукупна вартість доходів обраного Трампом кабінету станом на четвер, становить понад $11 млрд. Це більше ніж розмір річного ВВП 50-ти малих держав.

До цієї суми зараховані активи самого Дональда Трампа в розмірі $3,7 млрд (хоча сам він заявляв, що має більше – до $10 млрд). Але найбагатшою в цій команді виявилась міністр освіти Бесті Девос зі статком $5,2 млрд. Замикає трійку мільярдерів міністр торгівлі Уілбур Росс, який, за даними Forbes, має $2,5 млрд.

Далі йдуть призначені глава мінфіну Стівен Мнучін ($46 млн), міністр транспорту Елайн Чао ($16,9 млн), очільник мінздраву Том Прайс ($13,6 млн), генпрокурор Джефф Сешнс ($7,5 млн) і обраний віце-президент Майк Пенс з $211 тис.

При цьому статки призначених міністра оборони, глави адміністрації і постпреда США при ООН не називаються.

Але це ще не остаточні цифри: як очікується, до складу нової адміністрації приєднаються й інші багатії. Серед них, зокрема, називається керівник нафтогазової компанії Гарольд Хамм з активом $16,9 млрд (за даними Forbes), який претендує на посаду міністра енергетики або міністра внутрішніх справ.

Інший претендент, Мітт Ромні (на посаду держсекретаря) має у своєму активі близько $250 млн станом на 2012 рік. Колишній мер Нью-Йорка Руді Джуліані, який може зайняти одне з кількох вільних крісел в кабінеті Трампа, також є мультимільйонером, так само як і Ендрю Паздер, який може стати міністром праці.

Для порівняння, сукупна вартість активів усього кабінету Обами становить менше $3 млрд. При цьому, $2,4 млрд із них належить міністру торгівлі Пенні Пріцкер. Кабінет Джорджа Буша-молодшого мав приблизно $390 млн статку в загальному підрахунку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-