Трамп хоче віддати міністерство торгівлі знайомому мільярдеру – WP

Трамп хоче віддати міністерство торгівлі знайомому мільярдеру – WP

Укрінформ
Обраний президент США Дональд Трамп планує призначити на посаду міністра торгівлі країни мільярдера Уілбура Росса, який допоміг йому у формуванні економічного сектору президентської кампанії.

Про це повідомляє в четвер The Washington Post.

"Інвестор-мільярдер Уілбур Росс, який вважається "королем банкрутства", що скуповував збанкрутілі компанії з потенціалом отримання прибутку від них (після їх продажу – ред.), як очікується стане вибором Дональда Трампа на посаду міністра торгівлі", - зауважує видання із посиланням одразу на двох чиновників, обізнаних у ситуації в перехідній команді.

Росс зробив свій статок шляхом купівлі проблемних компаній, які колись "перебували в самому серці американського виробництва". Серед його найбільш помітних інвестицій стало придбання деяких металургійних підприємств на початку 2000-х років, в тому числі розміщеної в Клівленді LTV Corp., а також Bethlehem Steel у Пенсильванії.

Пізніше Росс продав ці конгломерати Mittal Group приблизно за $4,5 млрд. Він також застосував подібну стратегію до інших галузей промисловості, у тому числі вугільних компаній. Після фінансової кризи 2008 року, Росс придбав кілька збанкрутілих банків, в тому числі BankUnited у Флориді, а також деяких європейських банків.

Уілбур Росс допоміг Трампу сформувати його економічний порядок денний під час кампанії. Зокрема, він сприяв формуванню жорсткої позиції щодо необхідності перегляду або виходу США з угоди про вільну торгівлю. Консультанти Трампа розділились у цьому питанні. Так, одна група економістів попереджала, що це може спровокувати руйнівну торговельну війну, натомість "націоналістичні погляди" Росса співпали з власною позицією обраного президента.

Трамп неодноразово підтверджував свою позицію вийти з угоди про Транс-Тихоокеанське партнерство та пригрозив вийти з Північноамериканської угоди про вільну торгівлю, нагадує видання.

Фото: El Universo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-