Трамп віддає посаду представника США при ООН своєму критику

Трамп віддає посаду представника США при ООН своєму критику

Укрінформ
Обраний президент США Дональд Трамп, який зараз перебуває на стадії формування адміністрації, запропонував посаду постійного представника Сполучених Штатів при ООН губернатору від штату Південна Кароліна Ніккі Гейлі, яка відкрито критикувала Трампа під час президентських перегонів.

Про це повідомило в середу центральне американське видання USA Today.

"Губернатор Гейлі має підтверджений досвід об'єднання людей незалежно від походження чи партійної приналежності для того, щоб просувати критично важливу політику для поліпшення ситуації в її штаті та нашій країні",- заявив Трамп, оголошуючи призначення.

Він також підкреслив, що Гейлі "буде гарним лідером, який представлятиме США на світовій арені".

Ніккі Гейлі, яка отримала перемогу на виборах губернатора штату Південна Кароліна в республіканському таборі в 2010 році, протягом нинішніх президентських перегонів неодноразово критикувала Трампа. Вона називала його агресивним і безвідповідальним та відкрито підтримувала Марко Рубіо під час праймеріз, а потім Теда Круза.

Тим не менше, зараз, після отримання пропозиції від Трампа, Гейлі прийняла її. "Наша країна стикається з величезними проблемами як всередині, так і на міжнародному рівні",- наголосила вона у своїй заяві.

За існуючою процедурою, кандидатуру на пост постійного представника при ООН має ще затвердити американський Сенат. Якщо законодавці не матимуть заперечень, Гейлі замінить на посаді в ООН Саманту Пауер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-