РФ заявила про затримання українських військових у Ростовській області

РФ заявила про затримання українських військових у Ростовській області

Укрінформ
Російські прикордонники затримали двох українських військовослужбовців при переході через державний кордон з РФ.

Про це повідомили у ФСБ Росії, передає агентство «Риа-Новости».

«Співробітники прикордонної служби затримали в різних районах при переході через кордон двох українських військовослужбовців», - заявили в прес-службі ФСБ.

За інформацією видання, затриманими є Олексій Яцун та Богдан Білозеров.

Натомість, у вітчизняному ДПСУ вже відреагували на повідомлення російських ЗМІ. Відповідну інформацію українське відомство називає "маніпулюванням фактами з метою дискредитації країни".

"Ця ситуація є ще одним елементом гібридної інформаційної війни РФ проти України. Вони намагаються дискредитувати військовослужбовців як ЗСУ, так і Держприкордонслужби. В даному випадку відбувається чітка маніпуляція фактами", - наголошує помічник керівника ДПСУ Олег Слободян, наводить його слова "Інтерфакс-Україна".

Водночас, у відомстві повідомили, що один із нібито "дезертирів" Олег Данилюк свого часу був мобілізований, але з квітня поточного року демобілізований і наразі жодного відношення до ДПСУ немає.

"Другий "дезертир" був засуджений і перебуває в розшуку українськими правоохоронними органами. Він теж ніякого відношення до Держприкордонслужби України не має", - зазначив співрозмовник агентства.

Раніше в СБУ заявили про затримання на адмінкордоні з Кримом двох дезертирів, які після анексії півострова перейшли служити до російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-