Екс-спікер парламенту Молдови виступив проти федералізації

Екс-спікер парламенту Молдови виступив проти федералізації

Укрінформ
Колишній голова парламенту Молдови, лідер правлячої в країні Демократичної партії Маріан Лупу вважає ідею федералізації держави досить небезпечною та такою, що може призвести до послаблення основ державності.

Так він прокоментував заяви обраного президента Молдови Ігоря Додона про вирішення Придністровського питання шляхом федералізації держави, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Візьмемо, наприклад, перший, досить небезпечний момент: помиляються ті, хто вважає, що йдеться тільки про два суб'єкти федерації (Молдова і Придністров'я - ред.). Тут автоматично виявиться Гагаузький чинник. Я не виключаю, що згодом і на півночі країни можуть вимагати федералізації. Тобто, в наявності вже чотири суб'єкти федерації. І другий момент. Формула існування будь-якої держави повинна забезпечувати її функціональність і стабільність, а федералізація, на мій погляд, сприяє лише послабленню основ державності", - підкреслив Лупу.

При цьому лідер молдавських демократів не виключив, що ідея федералізації Молдови належить не самому Ігорю Додону і цей принцип був нав'язаний йому зовнішніми силами.

Нагадаємо: раніше обраний президент Молдови Ігор Додон неодноразово виступав із заявами про врегулювання Придністровського питання шляхом федералізації держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-