У Туреччині відкликали законопроект про помилування гвалтівників

У Туреччині відкликали законопроект про помилування гвалтівників

Укрінформ
Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим відкликав законопроект про помилування осіб, засуджених за інтимний зв'язок з неповнолітніми дівчатами, якщо вони одружувалися на них.

Про це повідомляє ВВС.

«Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим відкликав законопроект, який помилує чоловіків, визнаних винними в інтимному зв'язку з неповнолітніми дівчатками, якщо вони одружувалися на них», - говориться у повідомленні.

Як зазначається, законопроект було відправлено на подальше доопрацювання всього за кілька годин до остаточного голосування у парламенті.

Цей документ викликав протести у турецькому суспільстві і був засуджений закордоном. У тому числі не схвалювати цей проект закликали й в ООН. На думку альянсу, документ би перешкодив країні ефективно боротися з сексуальними злочинами та шлюбами з неповнолітніми.

Згідно із заявами уряду країни, головною метою законопроекту було не допустити ув'язнення чоловіків за шлюб із неповнолітньою дівчиною у разі її згоди, а також згоди її сім'ї. 

Проте, критики підкреслили, що у патріархальній Туреччині молода дівчина в окремих випадках змогла б відмовитися від шлюбу і тому документ фактично узаконив би згвалтування і заохочував би практику одруження з неповнолітніми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-