Екс-президенту Єгипту Мурсі скасували довічне ув'язнення

Екс-президенту Єгипту Мурсі скасували довічне ув'язнення

Укрінформ
Касаційний суд Єгипту скасував вирок до довічного ув'язнення для колишнього президента країни Мохаммеда Мурсі і призначив повторний розгляд.

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

"Йдеться про кримінальну справу щодо Мурсі за звинуваченням у шпигунстві на користь палестинського угруповання "ХАМАС", - зазначено в повідомленні.

Минулого тижня касаційний суд скасував смертний вирок Мурсі.

Екс-президент був засуджений до смертної кари у кримінальній справі про участь у масових заворушеннях та організації втечі ув'язнених із в'язниці під час повстання 2011 року, яке призвело до повалення режиму Хосні Мубарака.

Ще один винесений Мурсі вирок - до 20 років в'язниці у справі про кровопролиття біля президентського палацу в 2012 році - залишається в силі.

Усього у відношенні Мурсі, який знаходиться в ув'язненні з моменту його повалення в липні 2013 року, було порушено чотири кримінальні справи.

У 2012 році після повалення Хосні Мубарака Мурсі переміг на виборах президента країни, ставши першим демократично обраним президентом в історії Єгипту. Через рік він був зміщений з поста в результаті військового перевороту.

Із часу повалення уряду Мурсі члени руху "Брати-мусульмани" та інші його прихильники зазнали переслідувань.

Новий військовий уряд Єгипту оголосив "Братів-мусульман" терористичною організацією, а діяльність руху опинилася під забороною.

Єгипетські суди за короткий час засудили сотні прихильників Мурсі до смертної кари. Правозахисники критикували єгипетську судову систему і сумнівався у справедливості вироків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-