Суд Єгипту скасував смертний вирок екс-президенту Мурсі

Суд Єгипту скасував смертний вирок екс-президенту Мурсі

Укрінформ
Смертний вирок колишньому президентові Єгипту Мохамеду Мурсі, який з 2013 року перебуває в ув'язненні, скасовано касаційним судом.

Про це повідомляє ВВС.

"Касаційний суд Єгипту скасував смертний вирок колишньому президентові країни Мохамеду Мурсі. Він був засуджений до страти у кримінальній справі про участь у масових безладах та організації втечі ув'язнених з в'язниці під час повстання у 2011 році, яке привело до повалення режиму Хосні Мубарака. Втеча супроводжувалася вбивствами поліцейських і співробітників тюремної охорони", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що це одне з чотирьох судових справ, порушених відносно Мурсі, який перебуває в ув'язненні з моменту свого повалення у липні 2013 року.

За іншими обвинуваченнями Мурсі вже був засуджений до 20 років в'язниці та до пожиттєвого ув'язнення, судовий розгляд з ряду справ триває досі.

Касаційний суд також скасував смертні вироки відносно ще п'яти активістів забороненого в Єгипті руху "Брати-мусульмани", лідером якого був Мурсі.

У 2012 році після повалення Хосні Мубарака Мурсі переміг на виборах президента країни, ставши першим демократично обраним президентом в історії Єгипту. Через рік його усунули з посади внаслідок військового перевороту.

З часу повалення уряду Мурсі члени руху "Брати-мусульмани" та інші його прибічники зазнали переслідувань.

Новий військовий уряд Єгипту оголосив "Братів-мусульман" терористичною організацією, а діяльність руху опинилася під забороною.

Єгипетські суди за короткий час засудили сотні прибічників Мурсі до страти. Правозахисники критикували єгипетську судову систему і сумнівалися в справедливості вироків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-