"Вишеградська група" ініціює створення Міграційного кризового центру

Укрінформ
Країни "Вишеградської групи" (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина) підтримали ініціативу Варшави щодо створення Міграційного кризового центру, робота якого спрямовуватиметься на підтримку біженців.

Про це під час спільної прес-конференції глав МВС країн "четвірки" у Варшаві заявив польський міністр Маріуш Блащак, інформує кореспондент Укрінформу в Польщі.

"Ініціатива зі створення Міграційного кризового центру, на який погодилися усі країни групи, полягає в обміні досвідом щодо підтримки біженців, де вони зараз є – в Лівані, Йорданії, тобто таборах, куди люди втекли від наслідків війни. Йдеться про координацію дій, призначення коштів з бюджетів наших країн, реальну допомогу", - заявив Блащак.

За його словами, центром керуватиме Польща у співпраці іноземними партнерами.

Блащак наголосив, що ініціатива країн "четвірки" – зробити акцент на "політиці повернення" біженців на батьківщину.

"Треба акцентувати увагу на політиці повернення, щоб з ЄС пішов дуже чіткий сигнал, що Євросоюз не має відкритих дверей для мігрантів з Африки, Азії, адже криза минулого року була результатом заяв щодо прийняття мігрантів з Африки і Близького Сходу", - констатував він.

Як повідомляв Укрінформ, у Варшаві відбувається зустріч глав МВС країн "четвірки" із залученням відповідних делегацій з Австрії, Бельгії, Болгарії, Хорватії та Словенії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-