У Греції табір мігрантів закидали «котейлями Молотова» і камінням

У Греції табір мігрантів закидали «котейлями Молотова» і камінням

Укрінформ
Десятки людей змушені були залишити табір для біженців на грецькому острові Хіос після двох нічних атак, вчинених із застосуванням каміння та коктейлів Молотова.

Про це повідомляє газета The Guardian.

"Принаймні двоє людей отримали поранення після того як нападники кинули коктейлі Молотова та каміння завбільшки, як валуни, з підвищень, що оточують табір Суда", - повідомляє видання з посиланням на активістів.

Три тенти згоріли, у три інші влучило каміння. Побоюючись навих атак близько 100 колишніх мешканців відмовились повертатись у табір та залишились ночувати неподалік у парку.

Як повідомляє видання, мер Хіоса Маноліс Вурнус заявив, що нападники вірогідно пов'язані із грецькою крайньою правою партією Golden Dawn.

Як зазначається, до того з'являлися суперечливі повідомлення щодо причин початку зіткнень, які сталися у середу. За словами Вурнуса, сутички почалися після того, як вихідці з Алжиру та Марокко вкрали алкоголь та фейєрверки з місцевого магазину, лякаючи місцевих мешканців. Водночас, деякі активісти кажуть, що ситуація загострилася після запланованого нападу Golden Dawn.

За даними видання, наразі близько 16 тисяч біженців проживає на грецьких островах, у тому числі 2 тисячі на острові Хіос. Це створює напружену ситуацію з місцевими мешканцями, багато з яких потерпають від колапсу туристичної галузі у зв'язку із кризою біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-