Пошкоджений саркофаг Качиньських замінять на новий

Пошкоджений саркофаг Качиньських замінять на новий

Укрінформ
Саркофаг президентського подружжя Лєха та Марії Качинських у королівському замку на Вавелі у Кракові, який було пошкоджено під час ексгумації в понеділок, буде замінено на новий.

Про це повідомив священик костелу на Вавелі Здзіслав Сохацький, інформує tvn24.

"Проект не передбачав багаторазового відкриття саркофагу, тому це не була конструкція, яка давала б можливість демонтувати, а потім знову монтувати плити. Конструкцію саркофагу буде змінено на нову і на ній буде вмонтовано новий мармур",- заявив Сохацький.

Він додав, що будівництво нового саркофагу відбуватиметься у прискореному темпі, аби встигнути до повторного поховання подружжя Качинських у п'ятницю, 18 листопада.

Нинішній саркофаг був виготовлений оніксу медового кольору, спеціально привезеного зі східної Туреччини. Утім, за відсутності ідентичного каменю новий саркофаг буде виготовлено з іншого виду мармуру.

Попри те, що повторне поховання екс-президента та його дружини не матиме характеру офіційних урочистостей участь в ньому вже підтвердили президент Анджей Дуда та глава уряду Беата Шидло.

Президентське подружжя Качинських стало першим з переліку 83 жертв Смоленської катастрофи, яких планують ексгумувати до кінця 2017 рок в рамках Смоленського слідства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-