Канада підтримує нове перемир'я у Колумбії

Канада підтримує нове перемир'я у Колумбії

Укрінформ
Канада підтримує нове перемир'я між урядовими військами та повстанцями у Колумбії та висловлює готовність допомогти країні досягти тривалого миру.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, передає кореспондент Укрінформу.

«Канада залишається незмінним партнером уряду Колумбії та усіх колумбійців на їх шляху до тривалого миру. Наші подальші інвестиції у розвиток та миротворчість у Колумбії продовжуватимуться у цьому дусі», - сказав Діон.

Він привітав перемир’я, укладене між урядом Колумбії та повстанцями із так званих «Революційних збройних сил Колумбії» (FARC). «Ця угода є ключовим кроком, який дає нову надію колумбійцям та міжнародній спільності, що остаточний, справедливий та тривалий мир – досяжний», - зазначив міністр.

Діон також подякував усім учасникам перемовин за наполегливу працю, що увінчалася успіхом. «Ми вітаємо президента Хуана Мануеля Сантоса та його команду перемовників за те, що уважно дослухалися до сумнівів колумбійців і врахували їх, рухаючись уперед. Усі сторони заслуговують на похвалу за свою відданість та наполегливу роботу над досягненням угоди та вирішенням занепокоєнь», - наголосив глава зовнішньополітичного відомства Канади.

Нагадаємо: у п'ятницю уряд Колумбії та угруповання «Революційні збройні сили Колумбії» підписали модифіковану мирну угоду, оскільки на жовтневому референдумі виборці не підтримали попередню угоду, досягнуту 26 вересня. Поки незрозуміло, чи буде винесено модифіковану угоду на референдум.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-