Дещиця: Свято незалежності Польщі є також українським святом

Дещиця: Свято незалежності Польщі є також українським святом

Укрінформ
Посольство України у Варшаві привітало Польщу з 98-ю річницею незалежності країни вітальним зверненням посла Андрія Дещиці і підсвітленням диппредставництва у біло-червоні кольори.

Про це українські дипломати у Варшаві повідомили відеороликом на своїй сторінці у Фейсбуці.

“11 листопада – це національне свято Польщі і польського народу. Але це також свято для нас, українців, оскільки свято нашого партнера, сусіда і друга є також нашим святом. У цей день ми проявляємо солідарність з Польщею, підсвітлюючи посольство у польських національних кольорах. Незалежна Україна - пліч-о-пліч з незалежною Польщею”,- заявив у відео зверненні посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Відеоролик розпочинається кадрами вітання поляків зі святом від всього персоналу посольства України з балкону диппредставництва на фоні плакату у синьо-жовтих та біло-червоних кольорах з написом польською мовою “Незалежна Україна пліч-о-пліч з незалежною Польщею” і завершується кадрами підсвітки посольства біло-червоними кольорами польського прапора.

Раніше посольство України в Польщі закликало усіх небайдужих розміщувати у соцмережах привітання на адресу Польщі, супроводжуючи його хештегом  #PolandHappyIndependenceDay.

Рада регентів у Варшаві 11 листопада 1918 року передала військове керівництво на польських територіях у руки звільненого з німецького полону польського політика Йозефа Пілсудського. Вважається, що цього дня Польща після більш як 120 років перерви знову отримала незалежність. Свято незалежності у цей день встановлено у 1937 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-