Польща через суд намагається вибити з Росії понад $2 мільйони

Польща через суд намагається вибити з Росії понад $2 мільйони

Укрінформ
Росія повинна заплатити Польщі 7,8 млн злотих (приблизно 2 млн дол.) з відсотками за оренду без належних на те юридичних підстав нерухомості по вул. Собеського, 100 у Варшаві.

Про це йдеться у рішенні окружного суду у Варшаві, яке ще не вступило у силу, інформує кореспондент Укрінформу в РП.

“З обставин справи випливає, що ця нерухомість не використовується на дипломатичні цілі. Будинки стоять порожні, відповідач не має на них юридичного права власності. Суд оцінює, що вимога позивача (Польщі. – Ред.) має під собою підгрунтя, оскільки відповідач, не володіючи жодним юридичним правом на нерухомість, використовував її раніше в 2012, 2013, 2014 та 2015 роках”, - заявив суддя Яцек Тишка.

Представник відповідача, тобто Росії, не з’явився на засідання суду і не відповів на позов. У зв’язку з цим суд сприйняв як об’єктивні твердження сторони позивача. 

Наприкінці жовтня окружний суд у Варшаві наказав Росії передати цю нерухомість польській стороні. Він наголосив, що росіяни не мають юридичного права на це майно.

Росія володіє у Польщі понад десятьма будинками, зокрема у Варшаві. Частина з них є або власністю РФ, або росіяни законно орендують нерухомість. Водночас частину нерухомості Росія використовує без належних на це юридичних підстав. За це майно органи самоврядування у Варшаві та Гданську нараховують оплату і закликають російську сторону до врегулювання заборгованості. Оскільки російська сторона не реагує, Польща намагається вирішити питання через суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-