Російський активіст Дадін просить залишити його у карельській колонії

Російський активіст Дадін просить залишити його у карельській колонії

Укрінформ
Член Ради при президенті РФ з прав людини (РПЛ) і голова Комітету з запобігання тортурам Ігор Каляпін розповів, що Ільдар Дадін, який скаржився на тортури, попросив не переводити його з карельської колонії (ВК-7), щоб він міг там захищати права інших ув'язнених.

Про це повідомляє ТАСС.

"Він (Дадін - ред.) категорично відмовляється і просив нас не виступати з проханнями про переведення. Він говорить, що не може кинути інших ув'язнених, почавши боротьбу за права, і готовий принести себе в жертву", - сказав Каляпін.

Правозахисники також подивилися записи з відеокамер, на яких видно, як співробітники колонії застосовують до Дадіна силу після відмови вийти з камери. Ув'язнений розповів членам РПЛ, що його почали бити ще до початку запису. Що ув'язнені, які відбувають покарання у ВК-7, підтвердили перевіряючим, що в колонії проти них часто застосовують фізичну силу, як про це у своїх скаргах писав Дадін.

Раніше стало відомо, що деякі відеозаписи з Дадіним було знищено, оскільки сплив 30-денний термін зберігання. Співробітники Слідчого комітету Росії, у свою чергу, перевірили Дадіна на детекторі брехні. Про результати дослідження поки нічого не відомо.

1 листопада "Медуза" опублікувала лист Ільдара Дадіна, в якому він розповів про систематичне побиття і тортури в сегезькій колонії №7. За словами ув'язненого, в колонії "діє ціла мафія, до якої належить уся адміністрація установи".

ФСВП стверджує, що обстеження Дадіна не виявило ніяких ушкоджень на тілі ув'язненого.

Ільдар Дадін - перший у Росії засуджений "за неодноразову участь у неузгоджених акціях" (реально - за поодинокі пікети, що проводяться у рамках закону). Його засудили до 2,5 року позбавлення волі.

Члени РПЛ наполягали на переведенні Дадіна. Про доцільність переведення Дадіна раніше говорила уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-