Війська НАТО тренуватимуться в Польщі на

Війська НАТО тренуватимуться в Польщі на "східному фланзі"

Укрінформ
Війська НАТО, зокрема і США, які дислокуватимуться з наступного року в Польщі, тренуватимуться на східному фланзі Альянсу.

Про це повідомив в неділю міністр національної оборони (MON) Польщі Антоній Мацеревич.

“Там (на заході РП – ред.) буде лише їх пункт постійної дислокації, але звідти їх переміщатимуть на полігони на східній стіні”,- повідомив Мацеревич про плани навчань підрозділів американської бронетанкової бригади, яка з січня 2017 року розміщуватиметься в РП.

Він нагадав, що підрозділи цієї бригади будуть розташовані у населених пунктах Жагань, Свентошув, Сквежин і Болеславец на південному заході Польщі.

Водночас батальйонна бойова група НАТО, яка складатиметься з американських, британських і румунських військовослужбовців під командуванням США, дислокуватиметься в населеному пункті Ожиш на північному сході РП (поблизу кордону з РФ – ред.).

“Це – найближчий полігон і найближча база, безпосередньо пов’язана з обороною Сувальського перешийку”, - наголосив Мацеревич.

Сувальський перешийок – вузька частина території Польщі, розташована між Калінінградською областю і Білоруссю, можливе захоплення якого відріже країни Балтії від решти території НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-