Кремль спробує вплинути на вибори в Європі - ЗМІ

Кремль спробує вплинути на вибори в Європі - ЗМІ

Укрінформ
США попереджають про можливий вплив Росії на європейські вибори.

Про це повідомляє DW із посиланням на публікацію у The Wall Street Journal.

"Кремль може спробувати втрутитися у вибори в Нідерландах, Франції та Німеччині, щоб дискредитувати західну виборчу систему і відвернути увагу від президентських виборів у РФ", - йдеться в статті.

Як відзначає WSJ, після цілої низки хакерських атак протягом передвиборної кампанії в США американські чиновники та аналітики переконані, що Росія в 2017-2018 роках має намір так само втручатися в хід виборів у західноєвропейських країнах.

Серед найближчих виборів у Європі, на яких може позначитися російський вплив, - вибори в парламент Нідерландів (березень), президента Франції (квітень-травень), а також в бундестаг ФРН восени. Результати цих виборів будуть мати великі геополітичні наслідки для Росії, вважає Пасі Еронен, експерт розташованого в Вашингтоні Фонду захисту демократії (FDD).

Навіть якщо не вдасться провести у владу прямих союзників Росії на європейських виборах 2017 року, в довгостроковій перспективі подібне втручання стане частиною стратегії президента РФ Володимира Путіна, пише WSJ. Вносячи сум'яття в лави тих, кого він вважає своїми супротивниками в США і Європі, і дискредитуючи виборчу систему на Заході, Путін хоче полегшити собі можливість перевиборів на пост глави власної держави в 2018 році, стверджує видання.

Як вважає один з представників Білого дому, якщо західні країни будуть критикувати процедуру перевиборів Путіна на пост президента, у Кремля буде готовий відповідь, що у них самих неідеальна виборча система. Крім того, в американській адміністрації дотримуються думки, що тактика Москви може полягати в тому, щоб створити європейцям проблеми в їхніх країнах під час виборів, щоб їм було не до критики Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-