У Німеччині почали розслідування щодо Цукерберга через дописи у Facebook

У Німеччині почали розслідування щодо Цукерберга через дописи у Facebook

Укрінформ
У Німеччині прокуратура міста Мюнхена розпочала розслідування стосовно засновника соціальної мережі Facebook Марка Цукерберга та інших представників компанії через звинувачення у посібництві в розпалюванні ненависті та ворожнечі у соцмережі на їхню адресу.

Про це повідомляє DW.

"Приводом для розслідування прокуратурою Мюнхена стала заява німецького адвоката, який звинувачує Facebook у тому, що той не видаляє коментарі, які розпалюють ненависть", - йдеться в публікації.

Як повідомляє видання Spiegel, окрім Цукерберга, прокуратура проводить розслідування також стосовно головної операційної директорки компанії Шеріл Сандберг, керівника європейського офісу Мартіна Отта та інших представників Facebook через звинувачення у тому, що адміністрація соцмережі систематично відмовляється видаляти пости, у яких розпалюється ворожнеча. У прокуратурі підтвердили поширену виданням інформацію.

Приводом для початку розслідування стала скарга адвоката з Вюрцбурга Чана-Йо Юна, у якій він звинуватив менеджерів Facebook у тому, що вони дозволяють користувачам соцмережі робити заклики до вбивств, погрожувати насильством, заперечувати факт Голокосту тощо.

Юрист запевняє, що після його неодноразових запитів Facebook відмовляв йому у вимозі видалити відповідні коментарі та обмежувався відписками у стандартній формі. Чан-Йо Юн вимагає, щоб Facebook заплатив мільйонні штрафи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-