Слідком РФ не знайшов доказів тортур Дадіна в колонії

Слідком РФ не знайшов доказів тортур Дадіна в колонії

Укрінформ
Слідче управління СКР по Карелії заявило, що скарги ув'язненого Ільдара Дадіна на тортури у Сегезькій колонії №7 в ході дослідчої перевірки поки не знайшли підтвердження.

Про це повідомляється на сайті відомства.

"В даний час факти незаконного застосування до засудженого фізичної сили не знаходять свого підтвердження. За результатами проведеної перевірки буде прийнято процесуальне рішення", - йдеться в повідомленні.

Стверджується, що на даний момент від засудженого отримані пояснення, до матеріалів перевірки долучені медичні документи, призначена і проводиться судово-медична експертиза. А також були  опитані медичний працівник і співробітники виправної колонії, особи з числа засуджених, які відбувають покарання у виправній колонії, вилучені відеозаписи з камер відеоспостереження установи, які вивчаються слідчими.

Раніше стало відомо про відсторонення від посади на час розслідування інциденту з тортурами Ільдара Дадіна начальника ВК №7 в Сегежі Сергія Коссієва.

Як повідомлялося, було опубліковано лист Дадіна, в якому він розповідав про побиття в колонії. Активіст повідомив, що відразу після прибуття в колонію у вересні у нього відібрали майже всі особисті речі, без постанови відправили у штрафний ізолятор і у відповідь на оголошення голодування почали погрожувати. Він поскаржився на побиття і насильство, в тому числі на підвішування в камері за наручники. Дадін написав, що отримував особисті погрози від керівництва колонії, в тому числі від Коссієва.

Відразу після публікації листа карельське управління ФСВП підтвердило застосування сили до Дадіна. Співробітники відомства пояснили це тим, що ув'язнений відмовився виходити з камери. Однак пізніше заступник директора ФСВП Валерій Максименко сказав, що медкомісія і сам Дадін спростували інформацію про застосування до нього фізичної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-