У Бухаресті - Марш мовчання в пам'ять про жертв минулорічного пожежі

У Бухаресті - Марш мовчання в пам'ять про жертв минулорічного пожежі

Укрінформ
Більше чотирьох тисяч громадян зібралися на Університетській площі в центрі румунської столиці, щоб вшанувати пам'ять загиблих під час торішньої пожежі в одному з нічних клубів Бухареста.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Під час тієї пожежі загинула моя подруга, тому я прийшла на Марш з надією на те, що ми можемо щось зробити для постраждалих в тій трагедії», - заявила одна з учасниць заходу.

Учасники Маршу мовчання запалили поминальні свічки і поклали квіти до місця, де сталася пожежа.

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня 2015 року в нічному клубі «Колектив» румунської столиці, під час виступу однієї з популярних рок-груп, виникла пожежа, в результаті якої 64 людини  загинули, більш як 150 отримали травми різного ступеня тяжкості.

Було порушено кримінальну справу, головними фігурантами якої стали адміністратори клубу, один з відповідальних керівників Бухарестської адміністрації, керівник фірми, яка організувала феєрверк і двоє співробітників Інспекторату з надзвичайних ситуацій. Згідно з матеріалами слідства, пожежа спалахнула через недотримання правил пожежної безпеки: внутрішнє оздоблення клубу було зроблене з легкозаймистих матеріалів, а відповідно до проектної документації, в клубі не повинні були проводитися заходи з використанням феєрверків.

Родичі загиблих і постраждалих подали у судові інстанції позови з вимогою відшкодування моральної шкоди, загальна сума якої перевищує 200 мільйонів євро.

У жовтні 2016 року в одному із судів Бухареста почалися слухання у цій справі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-