На виборах президента Молдови найактивніше голосують літні люди

На виборах президента Молдови найактивніше голосують літні люди

Укрінформ
Явка на виборах президента Молдови за станом на 10.00 становить 10% виборців.

Згідно з даними Центральної виборчої комісії, найактивніше на виборах голосують громадяни  віком від 56 до 70 років (понад 39%), передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Найвищий показник явки – близько 18% - в селі Єлизаветівка Дондюшанського району на півночі країни, а найнижчий – на одній з виборчих дільниць молдавської столиці, де явка на цю годину складає трохи більше 6% голосів», - повідомили в Центрвиборчкомі.

Відомо також, що на виборчих дільницях не була зареєстрована жодна заява про допущені порушення. Повідомляється, що у виборчкомах на території Італії, де в неділю вранці стався потужний землетрус, голосування проходить у нормальному режимі.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 30 жовтня, в Республіці Молдова проходять чергові, всенародні вибори президента.

Для організації процесу голосування відкрита 2081 виборча дільниця, у тому числі 100 виборчих дільниць за межами країни.

Голосування завершиться о 21.00. Попередні підсумки щодо явки на виборах будуть представлені о 22.00, а перші попередні результати голосування ЦВК оприлюдникть у понеділок вранці, 31 жовтня.

За ходом голосування стежитимуть 3754 спостерігачі, у тому числі 562 іноземних. Висвітлюють вибори 160 іноземних журналістів.

На посаду президента Молдови претендують 9 кандидатів – 6 представників політичних партій і 3 незалежних кандидати.

Якщо в першому турі жодному з кандидатів не вдасться набрати більше ніж 50% голосів, через два тижні, 13 листопада, пройде другий тур виборів.

Нагадаємо, це перші після 1996 року всенародні вибори президента. З 2001 року, після зміни Конституції, главу держави обирав парламент, проте навесні 2016 року Конституційний суд Молдови виніс вердикт про повернення до процедури всенародного голосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-