Спецслужби Молдови: Бюлетені з соцмереж

Спецслужби Молдови: Бюлетені з соцмереж "заповнювали" через Photoshop

Укрінформ
Служба інформації і безпеки Молдови поінформувала ЦВК про те, що оприлюднені раніше в соцмережах фотографії з нібито «проголосованими» вже бюлетенями на виборах президента зроблені за допомогою програми Photoshop.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Співробітниками Служби інформації і безпеки були представлені докази того, що в ніч з 28 на 29 жовтня у соціальних мережах, з метою дестабілізації ситуації в суспільстві напередодні президентських виборів, були опубліковані фотографії з бюлетенями для голосування, зроблених за допомогою програми Photoshop», - повідомили в СІБі.

У рамках спеціального розслідування були ідентифіковані і особистості тих, хто опублікував фальшиві фотографії. Зібрані матеріали передані до Генеральної прокуратури.

Голова Центрвиборчкому Молдови Аліна Руссу, у свою чергу, заявила, що «оригінальні бюлетені для голосування мають кілька спеціальних знаків, за допомогою яких легко можна відрізнити оригінал від підробки».

Як повідомляв Укрінформ, раніше один з кандидатів на пост президента Молдови опублікував у соціальних мережах фотографії з бюлетенями для голосування, на яких, навпроти одного з кандидатів, нібито варто вже штамп «Проголосовано».

Нагадаємо, 30 жовтня в Молдові пройдуть чергові, всенародні вибори президента.

Субота, 29 жовтня, оголошена в Молдові Днем тиші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-