Кандидат у президенти Молдови: У політиці не буває чарівників

Кандидат у президенти Молдови: У політиці не буває чарівників

Укрінформ
Кандидат у президенти Молдови від Європейської Народної партії, колишній прем'єр-міністр країни Юріє Лянке закликав молдавських виборців не вірити голослівним обіцянкам політиків.

Про це він заявив на останньому перед президентськими виборами брифінгу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Під час виборчої кампанії я відвідав сотні населених пунктів Молдови, зустрічався з десятками тисяч громадян, у яких, до речі, нам, політикам, належить багато чому ще навчитися. Я побачив у їхніх очах надію на краще майбутнє, і, водночас, страх від того, що їх можуть знову обдурити. На жаль, під час виборчої кампанії звучить багато порожніх і нереальних обіцянок. Закликаю усіх: не вірте тим, хто каже, що досить буде "поцілувати руку" Москви, або призначити того чи іншого прокурора, і все відразу буде в порядку. Це не політика, це магія. А в політиці, як відомо, не буває санта клаусів і чарівників", - сказав Лянке.

Кандидат у президенти висловив сподівання, що в день голосування виборці зроблять мудрий вибір і проголосують за того кандидата, який, грунтуючись на реаліях сучасної Молдови, здатний разом з усіма її громадянами, незалежно від волевиявлення і політичних поглядів, побудувати нову процвітаючу державу.

30 жовтня у Молдові пройдуть чергові, всенародні вибори президента. На посаду глави держави претендують 9 кандидатів.

Лідерами президентських перегонів сьогодні є голова проросійської Партії соціалістів Ігор Додон, керівник партії «Дія і солідарність», екс-міністр освіти Майя Санду і екс-прем'єр Юріє Лянке.

Якщо у першому турі жодному з кандидатів не вдасться набрати необхідну кількість голосів (50%+1 голос), через два тижні пройде другий тур виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-