Додону нагадали, що спекуляції на питанні Криму можуть

Додону нагадали, що спекуляції на питанні Криму можуть "відлитися" Молдові

Укрінформ
Віце-голова Демократичної партії Молдови, координатор правлячої в країні коаліції Влад Плахотнюк нагадав кандидатові у президенти від проросійської Партії соціалістів Ігорю Додону, що європейська інтеграція та суверенітет Молдови залежать і від визнання суверенітету та територіальної цілісності України.

Так політик прокоментував заяву Додона щодо Криму, яка прозвучала раніше, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Категорична і конституційна відповідь Додону. Виборча кампанія занадто розпалила голови окремих кандидатів. Хочу нагадати, що у нас є Конституція, в якій чітко прописані повноваження гілок влади Республіки Молдова щодо визначення основних напрямків внутрішньої та зовнішньої політики. Згідно із статтею 66 Основного закону, ці напрямки визначає парламент", - написав Плахотнюк на своїй сторінці у Facebook

Він звертає увагу Додона на те, що європейська інтеграція і суверенітет Республіки Молдова багато в чому залежать від визнання суверенітету і територіальної цілісності держав-сусідів, "з якими разом зобов'язані працювати заради процвітання народів наших країн".

Усе інше, за словами політика, - передвиборні спекуляції.

Як повідомлялося, кількома днями раніше під час теледебатів кандидат у президенти Молдови від проросійської Партії соціалістів, один із лідерів президентської гонки Ігор Додон заявив, що «Крим належить РФ».

Фото: tribuna.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-