Смоленська трагедія: Москва обдурила польських прокурорів - слідство

Смоленська трагедія: Москва обдурила польських прокурорів - слідство

Укрінформ
Відразу після Смоленської катастрофи польські прокурори припустилися багатьох помилок і недбалості, що є приводом для кримінального розслідування.

Про це поінформувала в суботу Національна прокуратура Польщі. 

“Наслідком серйозних помилок і недбалості, які вчинили прокурори шість років тому, стало чергове кримінальне розслідування, яке зараз веде Національна прокуратура”,- йдеться в заяві.

Зазначається, що воно стосується невиконання обов’язків й ускладнення роботи прокурорами і представниками публічної адміністрації, зокрема неприйняття ними рішень щодо проведення розтинів жертв Смоленської катастрофи після їх перевезення до Польщі.

Як інформує прокуратура, шість років тому прокурори “з незрозумілих причин повірили на слово результатам розтинів, проведених у Москві, яких насправді не було”.

У прокуратурі наголосили, що розтинів не було проведено і після перевезення тіл до Польщі, хоча це завжди відбувається після перевезення до Польщі загиблих громадян країни за кордоном, наприклад солдатів, які загинули у військових місіях.

Прокуратура повідомила, що ексгумація усіх жертв Смоленської катастрофи відбудеться найближчим часом з належною повагою до жертв і родичів загиблих. Підкреслюється, що детальне дослідження тіл жертв трагедії дасть можливість встановити причину їх смерті, а також реконструювати перебіг катастрофи.

Нагадаємо, у червні Національна прокуратура розпорядилася провести ексгумацію тіл усіх жертв катастрофи. Вона стосуватиметься 83 жертв Смоленської катастрофи, окрім дев’ятьох тіл, які вже упродовж 2010-2015 років було ексгумовано, а у випадку чотирьох – кремовано, відбудеться до кінця року. Першими ексгумують президентське подружжя Лєха та Марії Качиньських.

Інформація про плани ексгумації викликала неоднозначну реакцію в Польщі, особливо серед родичів загиблих. Частина сімей жертв трагедії виступила з різкою критикою дій влади і закликала відмовитися від планів ексгумації, принаймні своїх рідних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-