Дуда наполягає на ексгумації усіх жертв Смоленської трагедії

Дуда наполягає на ексгумації усіх жертв Смоленської трагедії

Укрінформ
Ексгумація усіх жертв Смоленської катастрофи є справою державної ваги і треба це враховувати.

На цьому наголосив президент Польщі Анджей Дуда, інформує Polsat News.

“Процес ексгумації може бути дуже болісним для родин, оскільки це дуже складна справа і треба до цього поставитися з розумінням. Однак, є норми права, які є обов’язковими для виконання. Це – дуже важлива справа державної ваги”,- заявив Дуда.

Він зазначив, що слідство у цій справі веде прокуратура, обов’язком якої є “дуже ретельний збір інформації і встановлення правди”.

Президент Польщі нагадав, що раніше вже здійснено декілька ексгумацій і підтверджено підміну тіл.

“Це показує, як погано це все було проведено в Москві”,- наголосив польський лідер.

Він додав, що помилок також припустилася й попередня польська влада і тодішня прокуратура, оскільки детальне вивчення тіл слід було зробити вже давно.

У червні Національна прокуратура розпорядилася провести ексгумацію тіл усіх жертв катастрофи. Ексгумація стосуватиметься 83 жертв Смоленської катастрофи, окрім дев’ятьох тіл, які вже упродовж 2010-2015 років було ексгумовано, а у випадку чотирьох – кремовано, відбудеться до кінця року. Першими ексгумують президентське подружжя Лєха та Марії Качиньських.

Інформація про плани ексгумації викликала неоднозначну реакцію в Польщі, особливо серед родичів загиблих. Частина сімей жертв трагедії виступила з різкою критикою дій влади і закликала відмовитися від планів ексгумації, принаймні своїх рідних.

Фото: powiatjanowski.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-