У Молдові -

У Молдові - "день тиші" перед президентськими виборами

Укрінформ
Субота, 29 жовтня, у Молдові оголошена "днем тиші" перед всенародними виборами президента, які відбудуться в неділю.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Центральна виборча комісія звертає увагу представників ЗМІ, громадян і виборчих конкурентів, що згідно з Кодексом про вибори, цього дня, як і в день виборів, суворо заборонено проведення агітації. Виборчим конкурентам забороняється виступати у засобах масової інформації, а також здійснювати перекази коштів із позначкою "Виборчий фонд", - йдеться у рішенні Центрвиборчкому.

ЦВК нагадує, що порушників Кодексу про вибори оштрафують. Розміри штрафів становитимуть від 10 (для фізичних осіб) до 50 (для юридичних осіб) умовних одиниць (1 умовна одиниця в Молдові дорівнює 2,5 долара).

У Центрвиборчкомі повідомили про початок розподілу бюлетенів для голосування по виборчих дільницях (всього було надруковано понад три мільйони бюлетенів). Загалом у день голосування буде відкрито 2081 виборчу дільницю, в тому числі 100 дільниць за межами Молдови.

Громадський порядок у день голосування охоронятимуть понад чотири тисячі поліцейських.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 30 жовтня, в Молдові відбудуться чергові, всенародні вибори президента. На пост президента претендує 9 кандидатів - 6 представників політичних партій і три незалежні кандидати.

Це перші після 1996 року всенародні вибори президента. З 2001 року, після внесення відповідних змін до Конституції, главу держави обирав парламент. Проте навесні 2016 року Конституційний суд Молдови виніс вердикт про повернення до процедури всенародного обрання президента.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-