За президентськими виборами у Молдові стежитимуть понад три тисячі спостерігачів

За президентськими виборами у Молдові стежитимуть понад три тисячі спостерігачів

Укрінформ
Моніторинг президентських виборів у Молдові здійснюватимуть 3202 національних і міжнародних спостерігачів.

Такими є останні дані, оприлюднені Центрвиборчкомом Молдови, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Акредитацію Центрвиборчкому отримали 3202 спостерігачі, серед яких 562 представники міжнародних організацій, у тому числі 382 спостерігачі від Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини (ОБСЄ/БДІПЛ), Парламентської асамблеї Ради Європи, Європарламенту, Євросоюзу і СНД", - повідомили у Центрвиборчкомі.

Відомо також, що спостерігачами працюватимуть співробітники 18 дипломатичних місій, акредитованих у Молдові, та представники 7-ми міжнародних неурядових організацій.

Як повідомили в місії ОБСЄ у Кишиневі, перші результати моніторингової місії на виборах будуть представлені у понеділок вранці, 31 жовтня.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 30 жовтня, у Молдові пройдуть чергові, всенародні вибори президента. На посаду президента претендують 9 кандидатів.

За даними соціологів, лідерами президентської гонки є голова проросійської Партії соціалістів Ігор Додон, голова партії «Дія і солідарність», екс-міністр освіти Майя Санду і колишній прем'єр Молдови, лідер Європейської Народної партії Юріє Лянке.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-